SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE MAHARAJA & HIMALAYA

Pogoji poslovanja
Pogoji poslovanja spletne strani www.maharaja.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.
Kupec s sprejetjem naročila potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.maharaja.si ter se z njimi strinja.

1. Ponudnik
Ponudnik izdelkov na spletni strani www.maharaja.si je:
Maharaja d.o.o.
Podlimbarskega ulica 44
1000 Ljubljana
matična številka: 3849015000
davčna številka: SI58814990

2. Vsebina spletne strani www.maharaja.si
Podatki o izdelkih, ki se nahajajo na spletni strani www.maharaja.si, veljajo v času vnosa na spletno stran. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi, da izražajo dejansko in pravilno stanje. Popusti in akcije so namenjeni pospeševanju prodaje preko lastne aplikacije (dostava hrane) in ne veljajo za postrežbo hrane in pijače ob obisku v restavraciji.

3. Storitve
Maharaja d.o.o. ponuja dostavo hrane na dom (v nadaljnjem besedilu: ponudniki) preko spletne strani. Naše produkte naročite in plačate v skladu z določbami teh splošnih pogojev ter jih dobite dostavljene na dom v časovnem okviru navedenem ob naročilu.

4. Registracija
Vsaka fizična oseba starejša od 18 let, ki želi naročiti hrano na dom mora postati registrirani uporabnik spletne trgovine in določiti uporabniško ime v obliki elektronskega naslova in geslo, ter s tem po potrditvi in sprejemu vseh pogojev postane registrirani uporabnik. V ta namen na spletni strani izbere možnost »registracija« in ustrezno izpolni vsa obvezna polja, po želji pa tudi druga polja. Osebe mlajše od 18 let ne morejo postati registrirani uporabniki.
Z registracijo obiskovalec postane uporabnik, pridobi pravico do nakupa – oddaje naročila in avtomatsko sprejme te pogoje ter soglaša z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja osebnih podatkov, na način, ki je opisan v členu Politika zasebnosti.
Uporabnik je izključno odgovoren za zaupno vodenje računa in varovanjem svojega gesla pred nepooblaščenim dostopom tretjih oseb in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne zlorabe uporabniškega računa. Uporabnik se zaveda in sprejema posledice, ki lahko nastanejo, če izbere geslo, ki ga lahko drug uporabnik enostavno ugane ali se ne odjavi iz sistema na računalniku, do katerega imajo dostop tudi drugi. Uporabnik ne sme svojega gesla deliti z nikomer. Uporabnik je odgovoren za vse uporabe iz njegovega računa.
Z registracijo uporabnik potrjuje, da je posredoval resnične, točne in popolne osebne podatke. Izdajanje za tretjo osebo oz. vpisovanje podatkov tretje osebe brez njenega dovoljenja je prepovedano. Morebitne kršitve ali zlorabe identitete se prijavi pristojnim organom.

5. Cene
Cene izdelkov veljajo za nakupe v spletni trgovini www.maharaja.si. Cene izdelkov so izražene v evrih in že vsebujejo 9,5% oziroma 22% DDV. Navedene cene ne vsebujejo stroška dostave do stavbe naročnika in se obračuna avtomatsko ob naročilu, glede na oddaljenost stranke od restavracije. Strošek pakiranja in embalaže je vključen v ceno hrane. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila. Minimalni znesek naročila znaša 10,00 EUR (DDV je vključen).

6. Oddaja in preklic naročila
Oddano naročilo je potrditev naročila dostave izbranih izdelkov. Povračilo kupnine je možno samo v primeru, če predmet naročila uporabniku ni bil dostavljen, zaradi napake na strani ponudnika.
Uporabnik lahko izbere možnost, da naročeno naročilo plača neposredno dostavljalcu. V tem primeru je uporabnik dolžan plačati naročeno hrano plačati v celoti dostavljalcu, kateri mu je naročeno hrano dostavil na želeni naslov. Sprememba naročila ali preklic dobave po uspešni oddaji naročila preko našega portala ni mogoč. Preklic naročila se lahko izvede le tako, da nas po telefonu pokličete, pri čemer vam bomo povedali, ali je preklic naročila še mogoč. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti glede možnosti preklica naročila.

7. Način plačila
Sprejeta plačilna sredstva za plačilo: (I) plačilo po povzetju z gotovino ali karticami Visa, Maestro, Diners ali Mastercard ali (II) kartično spletno plačilo z Visa ali Mastercard.

Kartična spletna plačila z Visa in Mastercard.

Kartična plačila procesiramo preko storitve Stripe. V kolikor za naročilo plačate s kreditno kartico, vam dostavljalec naročilo dostavi brez dodatnih finančnih obveznosti.

Potrdilo o naročilu je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in vam je dostopna v vašem uporabniškem računu. Račun za opravljeno storitev prejmete ob dostavi naročila. V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami, jamčite, da ste vi oz. plačnik (podatki v računu uporabnika) ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice.

Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo ponudnika. Spletno plačilo preko bančnih kartic se izvede direktno na račun podjetja Maharaja d.o.o. V primeru reklamacije ali povračila denarja se obrnite na našo podporno službo preko e-mail naslova info@maharaja.si ali telefonske številke 030 60 55 60, najkasneje v roku 24 ur po oddaji naročila. V kolikor bo ugotovljena napaka z naše strani vam bomo povrnili stroške naročila. V primeru, da ob prejemu naročila zavrnemo ali prekličemo vaše naročilo, bo transakcija prekinjena, sredstva pa vrnjena na vaš račun. Povračilo sredstev je izjemoma mogoče tudi v primeru napak pri realizacija naročila, kar nam sporočite na naslov info@maharaja.si.

8. REKLAMACIJE
Jed lahko reklamirate tako, da fotografirate račun in jed s katero ste nezadovoljni in napišete s čim niste zadovoljni. Vse to nam pošljete na: info@maharaja.si
Vašo reklamacijo bomo obravnavali v najkrajšem možnem času.

9. DOVOLJENA UPORABA STORITEV
Naše storitve lahko uporabljate v skladu s temi pogoji uporabe in skladno z vsakokratno veljavno zakonodajo. Izjavljate in jamčite, da boste naše storitve uporabljali v skladu z zakonodajo in z uporabo storitev ne boste kršili nobenih pogodbenih obveznosti, intelektualne lastnine ali zasebnosti tretjih strank, kakor tudi, da ste osebno odgovorni za vsa dejanja glede uporabe storitev.
Poleg zgoraj navedenega, izjavljate in jamčite, da ne boste:
uporabljali naših storitev na kakršen koli način, ki bi negativno vplival na druge uporabnike oz. ki bi lahko škodil, onemogočil ali prekomerno obremenil funkcije naših storitev;
storitev ne boste uporabljali za kakršen koli nezakonit ali prepoved namen;
uporabljali robotov, pajkov, scraperja ali drugega avtomatskega programa za dostop do naših storitev;
z vdiranjem, iskanjem gesel ali s katerimi koli drugimi sredstvi, poskušali pridobiti nepooblaščene dostopa do katere koli storitve, drugih računov, računalniških sistemov ali omrežij, ki imajo vzpostavljeno povezavo z našo storitvijo;
nezakonito dostopali do naših storitev oz. poskušali pridobiti vsebino, gradivo, informacije preko naših storitev;
storitev uporabljali na način, s katerim bi kršili pravice tretjih oseb, vključno z zavestnim škodovanjem osebi ali pravni osebi;
posredovali netočne, napačne ali zavajajoče informacije;
vzpodbujali tretjih oseb na izvedbo katerakoli izmed zgoraj navedenih aktivnosti.

Za zagotovitev varnosti transakcije in poslovanja, si pridržujemo pravico zahtevati od vas dokazila, ki izkazujejo vašo identiteto. Prav tako si pridržujemo pravico, da kadar koli razkrijemo kakršne koli podatke, katerih razkritje je potrebno, da bi izpolnil kakršno koli upoštevano zakonodajo, predpis, zakonski postopek ali vladno zahtevo ali da v celoti ali delno uredi katere koli podatke ali gradivo, zavrne njihovo objavo ali jih odstrani, kjer je to razumno utemeljeno.

10. SPREMEMBE POGOJEV UPORABE
Ponudnik si pridružuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni, dopolni in spremeni Pogoje uporabe. Vaša odgovornost je, da se seznanite z vsemi morebitnimi spremembami in obiskujete našo spletno stran. Datum zadnjih pogojev uporabe je zapisan v dokumentu. V primeru da postanejo pogoji uporabe za vas nesprejemljivi oziroma da se s pogoji uporabe po njihovi spremembi ne strinjate, naših storitev in naše spletne strani ne uporabljajte več. Z uporabo naših storitev in/ali spletne strani soglašate s pogoji uporabe na način kot so bili spremenjeni.

11. TRAJNA IN ZAČASNA PREKINITEV STORITEV
Pridržujemo si pravico trajno ali začasno prekinit dostop do naših storitev in spletne strani, brez predhodnega obvestila.

12. POLITIKA ZASEBNOSTI
Ponudnik spoštuje zasebnost in se zavezuje k varovanju osebnih podatkov vseh obiskovalcev spletne trgovine www.maharaja.si. Ponudnik se tudi zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo. Vaš e-naslov bomo uporabili do največ 2x mesečno za obveščanje o dodatnih popustih ali novostih v restavraciji. V kolikor ne želite prejemati pošte, se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo na koncu elektronske pošte – “ODJAVA”.

13. KONČNE DOLOČBE
Celoten dogovor. Ti splošni pogoji urejajo celotno pravno razmerje med vami in Maharaja d.o.o, glede uporabe naše spletne strani in naših storitev. V primeru nedosledja med predmetnimi pogoji uporabe in morebitno drugo pogodbo, ki ste jo sklenili z Maharaja d.o.o., bodo prevladali predmetni pogoji uporabe, razen če bo določeno drugače.
Višja sila. Maharaja d.o.o. ne odgovarja za neizpolnitev obveznosti, če je taka neizpolnitev posledica katerega koli vzroka, ki je izven razumnega nadzora Maharaja d.o.o., kar med drugim vključuje mehanske, elektronske in komunikacijske okvare ali poslabšanja.
Neodvisnost določb. Če se katerakoli določba splošnih pogojev izkaže kot neizvršljiva ali neveljavna, potem se to določbo omeji ali odpravi v najmanjšem možnem obsegu, ki je potreben, da splošni pogoji ostanejo v veljavi.
Prenos pogojev uporabe. Maharaja d.o.o. lahko prenese ali dodeli tretjemu pravice in obveznosti iz splošnih pogojev, brez vašega soglasja. Vi ne morete prenesti ali dodeliti tretjemu pravice in obveznosti iz splošnih pogojev, brez soglasja Maharaja d.o.o..
Trajanje in prenehanje. Pogoji uporabe začnejo veljati s trenutkom, ko vstopite na našo spletno stran oz. ko začnete uporabljati naše storitve in prenehajo veljati ko prenehate uporabljati naše storitve oziroma spletno stran.
Pristojno pravo in reševanje sporov. Za urejanje in razlago splošnih pogojev velja pravo Republike Slovenije. Maharaja d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@maharaja.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Stranki dogovora soglašata, da se za izključno pristojna glede pravnih vprašanj določil tega dogovora, določi pristojno sodišče v Ljubljani.

14. KONTAKTI, POVRATNE INFORMACIJE IN PRITOŽBE
Za vse informacije v zvezi s splošnimi pogoji, za vse informacije in pritožbe se na nas lahko obrnete preko: info@maharaja.si.

Zadnja posodobitev: 8.7.2022